THE GROWER

logo_small

De Hortensia is bekend om zijn grote bloemen, schoonheid en volume.
Een prachtige bloem voor elk interieur, maar ook uitermate geschikt voor allerlei events zoals wedding, party’s en hotel-restaurant aankleding.
Ook in dagen van verdriet is de Hortensia een prachtige bloem, zoals voor grafwerk en het laatste eerbetoon.

De latijnse naam van de Hortensia is Hydrangea en betekent letterlijk watervat: ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (vat of kruik). De volksnaam ‘hortensia’ kwam voor het eerst voor in 1771.
Verzonnen door de Franse plantkundige Philibert Commerson. Het vermoeden bestaat dat hij de bloem naar een vrouw vernoemde.
Verschillende dames worden genoemd als zijn inspiratiebron. Zoals koningin Hortense, dochter van Josephine de Beauharnais en Napoleon of Hortense de Nassau, dochter van de prins van Nassau.

De stijlvolle Hortensia is een veelzijdig, prachtige bloem, vandaar dat wij als familie besloten hebben dit product als Bibo te gaan kweken.

Komende uit de rozenteelt zijn we eind 2015 begonnen met telen van diverse verse en classic soorten hortensia’s. Wij zijn gestart op 1,8 hectare en dat is uitgegroeid tot ruim 4,8 hectare in 2019.

 

Kwaliteit staat bij ons voorop, niet de kwantiteit.
In plaats van veel verschillende soorten hebben we juist een bewuste keuze gemaakt om de schoonheid van dezelfde soort Hortensia’s op een hoog niveau over langere periode aan te bieden.

Bibo betekent ambacht, dat is precies waar wij als familiebedrijf achter staan. Top kwaliteit, onverwoestbare hortensia’s, een beperkt assortiment en persoonlijke service.
Onze naam benadrukt het verfijnde vakwerk dat onze mensen in ons bevlogen team met veel liefde uitoefenen.

 

Daar zijn we erg trots op!

TIPS

  1. Gebruik altijd een schone vaas en vul deze met water en snijbloemenvoeding
  2. Verwijder al het overtollige onderste blad van de steel
  3. Verwijder na aankoop 1 cm van de steel
  4. Plaats de hortensia niet in de warmte, verwarming of direct zonlicht